The Old Chapel Contemporary Kitchen & Utility

Contemporary Kitchen, bootroom & utility Project

Oxfordshire

Historic buildings can be amongst the most challenging projects, however with this converted Chapel Langstaff-Ellis were able to bring the space to life, creating a light, open, beautiful yet functional kitchen and living area.

We opened-up the whole of the downstairs to create a vibrant but elegant living space using slim industrial inspired glass sliding doors
that allow light to flood-in while creating a discreet but spacious boot room.

The kitchen itself is a shaker inspired design with a stylish modern profile including full height tower cupboards creating impressive storage space, complemented by distressed oak finished, letterbox style cupboards above and below the basin to give a contemporary edge. The mirrored splash back emphasises the light and space in the room.

The island is topped with a CRL Verona Quartz worktop and a state-of-the-art Bora hob, removing the need for unsightly, noisy overhead extraction. Finishing the units and walls in pale colours emphasises the natural light that now fills the room.

The client’s own dining and lounge furniture is used, creating a homely atmosphere though Langstaff-Ellis built a space-saving bench seat for the dining table, while the spiral stairs now have room to breathe as a beautiful signature feature.

 

To discover more about the project click here https://langstaff-ellis.co.uk/blog/langstaff-ellis-case-study-the-old-chapel-oxfordshire/